Potápění Mexiko – Cenoty

3.2.2021

Zúčastněte se s námi nezapomenutelného potápění v mexiku v Cenotech, které jsou světovým potápěčským i přírodním unikátem! Jedná se o fantastické krasové labyrinty protkávající rozsáhlou část poloostrova Yucatán v Mexiku. Na desítkách míst v tropické džungli se zde nacházejí vstupy = Cenoty do těchto sladko/slanovodních jeskynních systémů.

potápění Mexiko

Potápění v Mexiku je unikátní

Přitom každý z těchto Cenotů je unikátní, a proto se potápění v Mexiku odlišuje od ostatních. Jejich obrovskou výhodou z potápěčského hlediska je možnost volby různých obtížností ponorů - jsou jak dostupné pro začínající, méně zkušené sportovní potápěče tak i pro náročné speleopotápěče či podvodní fotografy.

Viditelnost pod vodou je zde téměř neomezená – udává se až 100 m, pouze v hloubce cca 10 m narazíte na mlžné rozhraní sladké (horní vrstva nahromaděné dešťové vrstvy) a slané (prosakující mořské vody). Tyto ponory se dají naplánovat s různým stupněm obtížnosti pro kvalifikace od OWD, P* tak pro potápěče s certifikací Cavern – Cave diver. Případní zájemci zde navíc mohou absolvovat i speciální kurzy kavernového či jeskynního potápění a posunout tak hranice svých potápěčských dovedností.

Zájezdy do Mexika

Potápění se žraloky

Kromě potápění v Cenotech nabízí oblast Yucatánu v období leden-únor destinace Playa del Carmen další nezapomenutelný potápěčský zážitek - potápění s býčími žraloky!
Jako proslavené turistické centrum nenabízí Yucatán jen potápění v Mexiku, ale i možnost výletů na mayské památky, možnost návštěvy některého ze zábavních ekoparků, například Xcaret (cenote s „podzemní řekou“, večerní vystoupení s dávnými mayskými obřady, pavilon motýlů, botanická zahrada, plavání s delfíny, hnízdiště divokého ptactva,…), výbornou mexickou kuchyni v desítkách stylových místních restaurací či jen odpočinek na rozsáhlých plážích.

Dovolená v Mexiku nabízí spoustu zajímavostí

Pokud už zavítáte do Mexika bylo by chybou nezkusit také potápění v moři na nedotčených karibských reefech. Za těmi je třeba cestovat víc na jih – například do malé přímořské destinace MAHAHUAL, kde se můžete bez davů dalších potápěčů kochat typickou karibskou mořskou faunou (kanicové, langusty, pomcové, delfíni,…) i flórou (převážně měkké korály, houby,…)
Pro obzvláště náročné potápěče pak skýtá Mexiko ještě další potápěčské lahůdky – na západním pacifickém pobřeží se můžete potápět v Cortézově moři či se vydat na týdenní plavbu do oblasti Socorro island – přezdívaného „ mexické Galapágy“.

Pojeďte se s námi potápět...

Nejen potápění v Mexiku, ale i mnoho dalších zajímavých akcí směřujících na nejlepší světové potápěčské destinace nabízí CK Top Dive – specialista na zájezdy za potápěním – Egypt, Súdán, Maledivy, Filipíny, Mexiko, Mosambik, Norsko, Elba,….
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat, jsme tu pro vás.

Chci se zeptat

4