Blog

Potápění Maledivy - ráj tisíce ostrovů

13.5.2021

Maledivy jsou pro většinu suchozemců synonymem mořského ráje s tisíci ostrůvků porostlými palmami a až kýčovitě bílými písčitými plážemi na břehu azurově modrých lagun. Realita je sice ještě krásnější než představy, ale jen málo lidí si uvědomuje, že už v blízké budoucnosti se díky naší konzumní společnosti tento ráj nejspíš stane minulostí a jeho většina bude vymazána z map. Pro potápění na Maledivách to nebude zas taková tragédie, poněvadž jen přibude víc reefů a ubude turistů, nicméně pro místní obyvatele to musí být noční můra, která se neodvratitelně blíží.

Rodinné safari Egypt

26.4.2021

Ačkoli se naše firma Top Dive s.r.o zabývá organizováním potápěčských akcí už hezkou řádku let, nápad zorganizovat letní rodinné safari v Egyptě nejen pro potápěče, ale i jejich rodiny, jsem měl v hlavě už dávno. Až v srpnu 2009 jsme s partou našich známých tuhle akci dali konečně dohromady.

Malý průvodce potápěním na Filipínách

9.4.2021

Filipíny jsou spolu se sousední Indonésií zemí, která je tvořena pouze ostrovy. A to hned několika stovkami ostrovů a ostrůvků a tisíci kilometrů reefů. Na rozdíl od Thajska, které je asi nejznámější turistickou destinací jihovýchodní Asie, jsou Filipíny stále ještě relativně málo dotčené turismem a jejich obyvatelé jsou často v mnoha ohledech dokonce příjemnější než usměvaví Thajci. Na druhou stranu zde cestovatelský servis není všude tak rozvinutý jako právě v Thajsku, ale i proto má potápění na Filipínách své kouzlo.

Kurz potápění vám otevře cestu k zážitkům

24.3.2021

Pokud patříte mezi milovníky vody nebo chcete jen vyzkoušet nové zážitky a dát vašim dovoleným u moře nový rozměr, pak právě pro vás je potápění jednou z možných výzev a budoucích sportovních vášní. V každém případě je ale potřeba, abyste za sebou měli kurz potápění, který vás pomůže připravit na každou situaci.

Malý průvodce potápěním v Mexiku

12.3.2021

Ačkoli pro většinu českých potápěčů je Mexiko především synonymem potápění v jeskyních – nazývaných zde Cenoty, nabízí tento přímořský stát se stovky kilometrů pobřeží, spoustu zážitků i pod mořskou hladinou. Potápění v Mexiku tak stojí za to.

Malý průvodce potápění na Maledivách

19.2.2021

Maledivy jsou hned po Egyptu jednou z nádherných a zároveň finančně i časově nejdostupnějších destinací. Proto jsou mezi českými potápěči na jedné z předních příček oblíbenosti a potápění na Maledivách patří mezi nejkrásnější zážitky.

Potápění v Egyptě

15.2.2021

Potápění v Egyptě představuje pro většinu potápěčů nejlepší poměr ceny a výkonu na světě. Pro Evropany je navíc Rudé moře nejbližší tropická destinace a po 4,5 hodinách letu jste z chladné české zimy v teple u tyrkysově modrého moře.

Potápění Mexiko – Cenoty

3.2.2021

Zúčastněte se s námi nezapomenutelného potápění v mexiku v Cenotech, které jsou světovým potápěčským i přírodním unikátem! Jedná se o fantastické krasové labyrinty protkávající rozsáhlou část poloostrova Yucatán v Mexiku. Na desítkách míst v tropické džungli se zde nacházejí vstupy = Cenoty do těchto sladko/slanovodních jeskynních systémů.

Potápění Palau

21.1.2021

Zúčastněte se s námi potápěčské akce směřující do jednoho z posledních podmořských rájů nedotčeného lidskou činností – Mikronésie – Palau. Místa kde stále můžete spatřit bohatě zarybněné reefy se zdravou populací žraloků šedých a útesových, mantami a dalšími mořskými živočichy kteří zde neznají strach z člověka. Zažijte s námi potápění na Palau.

Spustili jsme nové webové stránky

4.10.2020

Už bylo na čase pro změnu našich stránek. Nyní jsou responzivní pro všechna zařízení od telefonů, přes tablety a notebooky až po počítače, přehlednější, jednodušší pro orientaci i barevnější - stejně jako podmořský svět, jehož součástí můžete být i vy. Vyberte si vlevo z naší nabídky zájezdů a vydejte se s námi poznávat krásy ukryté pod hladinou.

1
4